Ница шокира Пари Сен Жермен на "Парк де Пренс"

Пари Сен Жермен отстъпи на Ница с 2:3 у дома в откриващ двубой от петия кръг на френската Лига 1. На "Парк де Пренс" възпитаниците на Луис Енрике не изиграха добър мача и закономерно бяха наказани от гостуващия състав, за който блесна нападателят Терем Мофи. Преди началото на срещата Марко Верати бе изпратен подобаващо от домакините, след като бе трансфериран в катарския Ал Араби.


24-годишният нигериец Мофи откри резултата в 21-та минута, но скоро след това Килиан Мбапе възстанови равенството след асистенция на Ашраф Хакими. Малко след началото на второто полувреме обаче Мофи асистира на Гаетан Лаборд, който не сбърка, за да върне преднината на гостите. Нещата за домакините се влошиха в 68-та минута, когато резултатът набъбна на 3:1 след нова комбинация между Мофи и Лаборд, завършена този път от африканеца. Три минути преди изтичането на редовното време Мбапе намали дефицита на ПСЖ, но до края шампионите не съумяха да се доберат поне до точка и така загубиха за първи път през настоящата кампания.

Отборът на Енрике е трети в таблицата с осем точки, на една от Ница, който остава един от четирите отбора от началото на сезона без загуба освен лидера Монако, Марсилия и Рен.

За Ница предстои ново тежко гостуване - този път на Монако в следващия кръг, докато ПСЖ има тежка седмица пред себе си - отборът стартира кампанията си в Шампионска лига с домакинство на Борусия Дортмунд във вторник, преди да приеме и Марсилия в Лига 1 идния уикенд. /БГНЕС