Нинова: Ще влезем във властта през официалния вход, не участваме в договорки

Мафията и задкулисието винаги са близки до властта. Това е моделът, който наложи Борисов и близките му партии и фирми.

Това заяви пред бТВ председателят на БСП Корнелия Нинова, която бе избрана за лидер на социалистите в първия пряк вот в историята на столетницата.

Имаме ежедневни примери за задкулисие, подчерта Нинова и даде пример с темата за боклука, сечта на горите, където по думите ѝ категорично има мафия и подчерта, че само държавни горски стопанства трябва да се занимават със сечта.

Нинова не се съгласи с думите на евродепутата Елена Йончева, която каза, че лидерът на БСП не е подписала сигнала ѝ за "къщата в Барселона".

Толкова ѝ помогнахме на Елена – и с филма за границата, и охрана ѝ осигурих, заяви Нинова и обясни, че Йончева не е пожелала сигналът ѝ да излезе от партията: Елена не пожела, каза: това е международно журналистическо разследване. Този сигнал не излиза официално нито от групата, нито от партията, защото тя каза, че е нейн, заяви Нинова и бе категорична, че не е отказвала да го подпише.

Не бих отказала подпис под никой сигнал за корупция, каза Нинова и даде пример с редица други сигнали, които е подписала.

Не отстъпих и пред моркова, и пред тоягата, подчерта още лидерът на БСП по повод предложенията за участие в управлението и изминалите 4 години.

Ще влезем и ще се регистрираме в пленарна зала единствено за машинно гласуване, това изглежда ще бъде в сряда, допълни Нинова и каза, че с проектоконституцията Борисов се опитва да печели време, за да се окопае във властта.

Няма да дадем нито един от 160-те подписа, които са им необходими. Не вярвам на думите на Борисов, че ще подаде оставка, каза още тя.

Нинова бе категорична, че БСП ще влезе във властта през официалния вход, независимо дали предсрочни или редовни. Експертен кабинет звучи абсурдно, подчерта тя.

Отговорът ни е „НЕ”, не участваме в договорки. 4 години се борим с модела на Борисов – разграждане на държавността, няма разделение на властите, никакво върховенство на закона. Борисов разгради социалната държава – и в образованието, и в доходите, и в здравеопазването, коментира още лидерът на социалистите.

Да, стоя зад исканията на протестиращите. Тук, партията е в еднозначна позиция, заключи тя. /БГНЕС