Нинова: САЩ ни изпращат не само антикорупционен сигнал, а политически

Винаги сме гледали на отношенията със САЩ през призмата на националния интерес. Защо трябва САЩ отвън да ни казва какво да правим? Очевидно правоохранителните органи не са си свършили работата.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като в сряда Съединените щати въведоха широки антикорупционни санкции срещу известни влиятелни българи и над 60 организации. Сред тях Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков заради тяхната значителна роля в корупцията в България.

Нинова призова главният прокурор Иван Гешев да започне мащабни разследвания и този път да се стигне до край. САЩ ни изпращат не само антикорупционен сигнал, а политически. Истинското разследване трябва да покаже политическите сили, които създадоха и поддържаха този модел, заяви още Корнелия Нинова. Лидерът на БСП определи санкциите като сериозен сигнал, но недостатъчен. „Този сигнал не е само антикорупционен, който ни се изпращат, той е и политически, защото за всички ни е ясно, че такива обвързаности и корупционни схеми не могат да станат без политическа протекция. Истинското разследване трябва да стигне докрай. Да се покажат политическите сили и фактори, които създадоха и поддържаха през годините този модел“, каза още Нинова./БГНЕС