Нинова: Приетата програма на НС представлява още една изгубена седмица

Приетата програма представлява още една загубена седмица парламентарно време – по едно изслушване на ден. Важни са нещата, които ще чуем от служебните министри, но помислете дали е достатъчно в този момент на изключително много предизвикателства пред държавата и пред нас като законодателен орган. Работата в залата на Народното събрание много зависи от работата на комисиите – какво комисиите ще произведат като продукт, за да влезе тук да го гласуваме.


Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова подчерта, че десети ден близки на убитите момиче и момче на столичния булевард „Сливница“ протестират, както и че в цялата страна се организират протести по този повод.

„В правна комисия днес в дневния ред фигурира една точка – изслушване на министъра на вътрешните работи за предотвратяване на престъпленията по транспорта“, отбеляза тя и добави, че този филм левицата го е гледала в 48-ото НС.

„Има само един въпрос – защо, г-н председател и г-да от ГЕРБ, които ръководите правна комисия, защо не приемем закон, за да спрем войната по пътищата“, обърна се тя към Росен Желязков и депутати от първата политическа сила в парламента. Нинова настоя в правна комисия да бъде приет за разглеждане Законопроект за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата, съдържащ драконовски мерки в името на справедливостта.

Председателят на парламента уточни, че днес комисията по правни въпроси е извънредна, а утре е редовна. /БГНЕС