Нинова: Победата ни означава началото на промяната в България

26 май е важен, за да свалим правителството на ГЕРБ и ОП, подкрепяни от ДПС. Нашата победа на европейските избори означава началото на промяната в България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Пълзяща диктатура на опозицията е безсмислица, но едноличната власт в България е факт, заяви Нинова. "Ето защо 26-ти е важна дата, можем да променим това. Но скъпи българи, не просто, за да свалим това правителство, за да го заменим с друго и да продължим по същия начин. Не просто една партия да падне от власт, а друга да спечели. Можем да поставим началото на промяната на модела, който 30 години политици, икономически кръгове, олигарси са заедно. Единствено за личния си интерес и срещу интереса на народа. Този модел можем да променим“, заяви Нинова. Тя се обърна към българите да излязат и да гласуват на 26 май.

Нинова каза това, когато „БСП за България” представи кандидатите си за евродепутати на предстоящите Европейски избори. „Тръгваме за европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече тръгваме на битка за „Справедливост сега” – слоганът на нашата кампания. Справедливост днес, не след 5, не след 10 години, не с празни обещания и с кухи фрази. Днес българският народ и Европа имат нужда от справедливост“, каза тя. /БГНЕС