Нинова: Оставка няма да подавам, позицията ни е анти-ГЕРБ коалиция

Цялото Изпълнително бюро на БСП подаде оставка. Аз няма да подавам оставка. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция, след като парламентарният вот в неделя отреди на левицата третото място след ГЕРБ и партията на Слави Трифонов, предаде репортер на БГНЕС.

Нинова призна тежката загуба, която понася БСП, макар да не са ясни окончателните резултати. Но апокалиптичните картини, които се чертая за БСП са пресилени. Обективно и разумно отчитаме загубата и гледаме напред, каза лидерът на БСП.

Корнелия Нинова бе категорична, че БСП няма да подкрепи никакво правителство предложено от ГЕРБ – с или без Борисов, с експерти, или с политици. Според нея обаче без БСП съществените решения в бъдещото Народното събрание не може да се вземат.

Корнелия Нинова посочи, че след здравната криза, навлизаме и в политическа такава.

Предстоят изключително важни въпроси, а може и нови избори, посочи Нинова и мотивира решението си да остане начело на БСП с думите, че няма да рискува да хвърля партията в хаос в настоящия момент.

Всички срещу ГЕРБ е формулата, която отговаря на нашите предизборни намерения, а и на четири годишното ни поведение, каза още Корнелия Нинова. Тя подчерта, че когато ГЕРБ получи мандат за съатавяне на правителство, БСП ще го отхвърли.

Ние сме за анти-ГЕРБ коалиция, подчерта Нинова. /БГНЕС