Нинова към Радев: Защо така яростно нападате собственото си отроче

"Г-н Радев, обяснете метаморфозата си от вдигнат юмрук срещу Борисов до пълния ви синхрон днес". Това написа във Фейсбук лидерът на БСП, вицепремиер и икономически министър Корнелия Нинова, по повод обвиненията на Румен Радев към нея.

По-рано президентът заяви: „Аз недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българското оръжие подхранва този конфликт“, посочи президентът и още веднъж категорично заяви, че е против предоставянето на военна помощ за Украйна.

Радев: Правителството да даде доказателства, че отстоява суверенитета, посещение в Киев не е нужно

Не закъсня коментарът на Нинова, която заявява:

"Г-н Радев, искате аз да обясня на левите хора какво става с българското оръжие, но ще трябва вие да обясните на тези, които два пъти ви издигат и избират за президент какви договори за износ на оръжие е подписало вашето служебно правителство. Защото и сега, разрешения за износ се издават въз основа на подписаните тогава. И много добре знаете, че дестинациите и тогава, и сега са същите - над 50 държави и нито една не е Украйна. Ще трябва да обясните на левите хора защо така яростно нападате собственото си отроче -"Продължаваме промяната", което създадохте, за да убиете БСП. И най-вече да обясните метаморфозата си от вдигнатия юмрук срещу Борисов преди година до абсолютния ви синхрон днес", пише още Нинова. /БГНЕС