Нинова: ИТН не са отразили някои наши предложения, продължаваме разговорите

БСП одобри свършеното дотук, оцени, че сме преговаряли по политики с ИТН. НС на БСП смята, че в декларацията на ИТН не са отразени нашите предложения – като преизчисляване на пенсиите, семейни помощи, има неща, които не са отразени, но има и неща, за които не сме говорили.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след Националния съвет на БСП, предаде репортер на БГНЕС.

Продължаваме разговорите с ИТН по тази декларация, тя да бъде основата за писмен документ, че нашите предложения, ще бъдат изпълнени, добави Нинова.

Лидерът на БСП каза, че въпреки категоричното решение на ИТН да не сключват споразумение, днес са представили декларация с приоритетите им и коментира, че част от тях съвпадат с техните, но има и липсващи. Нинова поясни, че заложеният процент за преразпределение на бюджета е по-малък от желания от тях.

От думите й стана ясно, че разговорите с ИТН ще продължат и след петък, докогато партията трябва да върне мандата на президента Радев с проекта на състав на МС.

Нинова обяви, че ако не се състави кабинет с първия мандат, няма да подкрепят втория на ГЕРБ. С Националния съвет е решено, ако третият мандат стигне до БСП, служебният кабинет да бъде одобрен за редовен от парламента. Тя каза, че няма да правят промени на сегашния му състав. /БГНЕС