Нинова: БСП е консолидирана и в удивителна кондиция

Всички внушения, че БСП се разцепва, раздира се от противоречия, всеки момент ще се раздели, просто приключиха на вчерашния ден. Това заяви Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

„Членовете на партията доказаха, че БСП е най-демократичната модерна европейска лява партия. БСП доказа, че е зряла и с висока институционална култура. Сама без професионална администрация, без заплащане, доброволно направи показно как се правят избори”, каза Нинова.

„Високата избирателна активност близо 70% е безпрецедентна за България във всички видове избори. Подкрепилите ме 43228 социалисти са повече от половината от всички членове на партията. Това е най-яркото доказателство, че партията е консолидирана и единна. Всички внушения, че БСП се разцепва, раздира се от противоречия, всеки момент ще се раздели, просто приключиха на вчерашния ден”, заяви още тя.

Партията доказа, че е в удивителна кондиция. Но това не е просто кондиция за един човек и единение зад един човек, това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката през последните 4 години и е желание той да продължи по същия начин, подчерта Нинова.

Нинова припомни какъв е той: чисти идеи, категоричност и последователност в отстояването им, отказ от задкулисни договорки, борба с мафията, грижа за хората и промяна на модела на управление. „Вотът вчера беше затова. Моят ангажимент към хората, които ме подкрепиха, е да продължа този курс на партията”, заяви още тя.

БГНЕС припомня, че по предварителни данни Нинова има подкрепата на 81.5% от социалистите. Вчера БСП избираше нов председателя чрез пряк избор за пръв път в историята си. “Окончателните изборни резултати ще станат ясни утре. Всички жалби и сигнали са несъществени и не влияят на крайния изборен резултат”, каза по-рано днес Емил Войнов, председател на Централната комисия за провеждане на избора за председател на БСП. Според правилата, партийната ЦИК трябва да обяви окончателните резултати от вота 48 часа след приключването му. Решението за пряк избор на председател на партията беше взето от Конгреса на БСП през февруари 2017 г., по предложение на самата Корнелия Нинова. /БГНЕС