Нинова: Бюджетът, внесен от МС, със сигурност ще претърпи промени

“На председателски съвет всички политически групи се съгласиха за допълнения в бюджета, така че да гарантираме повече социални помощи в него”. Това заяви Корнелия Нинова от БСП, предаде репортер на БГНЕС.

Със сигурност бюджетът ще претърпи промени между това, което е внесено от МС, и това, което ще бъде прието, закани се председателят на БСП.

В отговор на БГНЕС Нинова обясни, че днес сутринта са били изпратени покани до всички политически сили и тепърва се очаква техният отговор.
“Тепърва ще се решава и как ще се установява технологията по разговори, дали ще бъдат срещи между ръководствата на париите или ще излъчим експерти по бюджет, с които да разговаряме за предложенията на всички партии относно подобряването на бюджета за следващата година между първо и второ четене”, коментира още Нинова.
Според БСП предложението за удължаване на настоящия бюджет, което внася служебният кабинет, води до обедняване на населението, освен това няма как в социална криза да се купуват нови самолети Грипен.” Всяка партия има право да предложи социален пакет и да намери решение за финансовата стабилност на страната. За нас е важно повишаване на заплатите, както и да се осигурят помощи на най-уязвимите хора от населението, също така ние няма как да се откажем и от понятието за енергийна бедност”, подчерта още Нинова и допълни, че тези разговори целят разумно мнозинство, което да гарантира спокойствието на хората през 2023 г., а не управляващо мнозинство във формат на правителство. “Дори да се разберем по промени в бюджета с ГЕРБ и ДПС, няма да подкрепим тяхно правителство”, добави още Нинова./БГНЕС