Николов: Дай Боже да имаме публика за първия домакински мач в новата зала

Дай Боже да имаме публика за първия домакински мач в новата зала. Това заяви бившият играч на Левски Владимир Николов по време на първата открита тренировка в новата спортна зала „Левски София“ на волейболния тим от столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Владимир Николов.

Сезонът в Суперлигата при мъжете ще бъде подновен на 31 януари, а за Николов новото съоръжение е сбъдната мечта. „Не очаквах такъв медиен интерес на една тренировка, но добре дошли! Това е сбъдната мечта, мога да го кажа, не само моя, но на всички момчета. Тук е моментът да благодаря на Давид и Атанас, благодарение на които това се случи. Трудно ми е да ви обясня колко много – до момента тренирахме в четири или пет зали, 100% от тях компромисни“, започна той. „Сега в момента нашите деца ще имат най-добрите условия, които може да си представи човек за практикуване на волейбол. Условията са на световно ниво, това е нещо, което се гордеем, че го имаме, че успяхме да го реализираме, отново благодарности към Давид и Атанас. Сега остава нашите деца да му се насладят, да тренират, да се забавляват, да се развиват. Ние никога не сме спирали да се развиваме, но сега с тази зала, база и условия, ще бъде много по-лесно“.

Волейболистите на Левски проведоха тренировка в новата зала.

Това са ни амбициите и желанията, на първата възможност, евентуално към края на месеца да направим първи мач с подобаващо откриване, дай Боже да има и публика – надяваме се, ако не успеем тогава, след 31 януари, спазвайки противоепидемичните мерки, ако трябва през място или две. Тази зала в крайна сметка освен за децата, е и за феновете – надявам се скоро да посрещнем такива. Това са въпроси към Давид Давидов“, завърши Николов по отношение на първото домакинство на ВК Левски в новата зала. Строителството на спортна зала „Левски София” започна в началото на 2018 г. в рамките на комплекса Garitage Park, а разрешението за експлоатация бе издадено на 11 декември 2020 г. Максимален капацитет на съоръжението е 1724 седящи места заедно с подвижните трибуни. Фиксираните места на основната трибуна са 888, а залата отговаря на всички изисквания на CEV за провеждане на срещи от Шампионската лига без финална четворка. Общата площ на игралната зона е 1821,11 кв. м., а височината – малко над 12 метра.

Новата спортна зала на ВК Левски.

При нормален тренировъчен режим могат да се ползват три пълномерни игрища за волейбол или баскетбол, разделени от специални автоматични завеси. За домакинските срещи на мъжкия отбор на Левски София ще се използва основното поле. /БГНЕС