Николай Желязков: Ако успеем да се поздравим с две победи, ще бъде страхотно

Ако успеем да се поздравим с две победи, ще бъде страхотно. Това си пожела селекционерът на националния отбор по волейбол Николай Желязков, който говори пред медиите в зала „Арена Армеец“ преди турнира от Лигата на нациите в София, предаде репортер на БГНЕС. Нашите ще играят с отборите на Иран, Австралия, САЩ и Бразилия до края на тази седмица.

Моите очаквания са за първа победа, момчетата много тренираха и се влагаха през последните дни, желаят силно да спечелят мач. Напрежение винаги има, но ние сме подготвени. Срещу Австралия и Иран имаме амбиции да спечелим, ако успеем да се поздравим с две победи, ще бъде страхотно. Владислав Иванов се присъедини към отбора, но Алекс Грозданов отпада заради контузия на коляното, която получи в двубоя с Канада – той ще отсъства около месец, просто трябва да се възстанови“, започна той.

Николай Желязков.

Много се надявам публиката да ни подкрепи. Отборът е различен в сравнение с преди седем години, в момента разполагаме с млад състав. Играем по-добре от първия мач – вярвам, че с включването на Цецо Соколов и Тошко Скримов на Световното първенство ще имаме повече класа и опции на всички постове. Да, има много талантливи момчета и при Мартин Стоев, и при Найден Найденов, но не всички се налагат впоследствие в мъжкия отбор. Ние разполагаме с един Александър Николов, който на 18 години е вече готов да бъде сред титулярите при мъжете“, добави наставникът на „лъвовете“.

Най-важното е да се справим с напрежението. Това сподели капитанът и разпределител на мъжкия национален отбор по волейбол Георги Сеганов в зала „Арена Армеец“, предаде репортер на БГНЕС. Той ще изведе страната ни във втората седмица от Лигата на нациите, а съперници на „лъвовете“ са Иран, Австралия, САЩ и Бразилия.

Моите очаквания са да играем все по-добре и да постигнем победи пред нашите фенове. Да, най-важното е да се справим с напрежението. Задачата пред отбора е ако можем да спечелим две победи. Разбира се, че няма да се фаворити срещу САЩ и Бразилия, срещу бразилците играем добре, надявам се да се представям достойно“, коментира Сеганов.

Георги Сеганов.

Тук съм, за да помогна на младите момчета. Това сподели либерото на националния ни отбор по волейбол за мъже Владислав Иванов, който се завърна за мачовете от Лигата на нациите в София, предаде репортер на БГНЕС. Опитният състезател ще играе срещу Иран, Австралия, САЩ и Бразилия тази седмица.

Очаквам тежък турнир с отбори, които са на сериозно ниво. Надявам се да спечелим поне два мача. Всеки иска да побеждава. Мястото на волейбола е различно в сравнение с преди седем години. Ако говорим за нашия отбор, той е млад, перспективен и талантлив, но е нужно да сме търпеливи към него. На този етап нещата не се получават, но тези момчета дават всичко от себе си и съм сигурен, че един ден това ще се отплати“, започна той.

Владислав Иванов.

Моята функция е друга, нормално е младите да правят грешки, тук съм, за да им помогна. Атмосферата е чудесна, имаме добри условия, тренировъчният процес е на ниво. Николай Желязков е млад специалист, който иска да се докаже – не съм работил преди с него, но оставам с добри впечатления“, добави Иванов.

Първият мач на отбора на родна земя е на 21 юни срещу Иран. На 24 юни "лъвовете" излизат срещу Австралия. Ден по-късно националите ни играят със САЩ. На 26 юни България посреща Бразилия - №1 в световната ранглиста при мъжете и актуален шампион във Волейболната лига на нациите. Всички български мачове в "Арена Армеец" са от 20 часа. /БГНЕС