България и Япония разширяват двустранните отношения в IT сектора и иновациите

Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов и министърът на икономиката, търговията и индустрията на Япония Нишимура Ясутоши подписаха съвместна декларация за задълбочаване на сътрудничеството в ИТ сектора и в областта на иновациите, предаде репортер на БГНЕС.

По време на срещата министрите обсъдиха развитието на двустранните икономически отношения и активизирането на бизнес контактите между България и Япония.

“С Никола Стоянов подписахме съвместна декларация за задълбочаване на сътрудничеството в ИТ сектора. Японски министър не е идвал в България от 50 години и се радвам, че отворихме нова страница на взаимоотношенията между България и Япония. Довел съм делегация от представители на японския бизнес. Това е не просто стъпка, а голяма стъпка напред. Ще положа повече усилия, за да може повече японски компании да дойдат в България.”, каза Ясутоши.

“Япония е в сърцата на Българите. Надявам се, че и японците имат топло отношение към България. Имаме страхотна основа, за да развием нашите отношения, а именно - приятелство и японски компании, които работят в България”, каза Стоянов и изрази надежда, че ще се даде сериозен тласък на отношенията между Япония и България.

“Секторите, в които можем да си партнираме са доста, а сигурно с течение на работата ще изникнат и още”, каза още служебният министър на икономиката Никола Стоянов./БГНЕС