Непримиримост е другото име на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" в Пловдив

Адвокат Николай Хаджигенов, водач на листата на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" за град Пловдив и Мария Капон, втора в листата, представиха днес пред обществеността участниците в предстоящата предизборна надпревара.

"Листата ни е такава, какъвто е Пловдив - каза Мария Капон - предимно предприемачи от малкия и среден бизнес, но и юристи, хора с отлично образование и хора с житейски опит, хора от различни етноси и религии. Всички те, както и аз, кандидатстваме за работа в диалог с гражданите - да ги представляваме, да бъдем техният глас". В листата на практика има един водач и много "втори", защото призивът към избирателите е да гласуват преференциално, да изберат лично човека, на когото да се доверят.

Адвокатът по наказателни дела и участник в "Отровното трио", генерирало продължителните масови протести през лятото, Николай Хаджигенов, определи Пловдив като терен на кървави битки. "Конкуренцията е жестока, каза той, но няма да се примирим". След непримиримия Хаджигенов, същата дума използваха няколко от участниците в листата - особено младите, които не искат да се примирят с това, което става в държавата, не искат да живеят другаде, искат да отглеждат децата си в България.

Предизборната кампания на "Изправи се! Мутри вън!" в Пловдив започна символично - адвокат Николай Хаджигенов и Мария Капон дариха кръв в Центъра за трансфузионна хематология в града. "Просто искахме да покажем още в самото начало, че тръгваме към изборите не за да вземаме нещо от политиката, а да дадем", каза Мария Капон.

Кампанията ще се подчини на мерките, препоръчани от Министерството на здравеопазването, но Мария Капон определи цялата пандемична ситуация в страната като "хаос". "Не може ресторанти, които току-що са заредили и са назначили хора, отново да бъдат затваряни. Не може да се прехвърля отговорността върху местните РЗИ-та и щабове. Това означава само едно - нежеланието на премиера Борисов да поеме лична отговорност, както впрочем винаги е правил."

В листата на "Изправи се! Мутри вън!" има и лица от протестите като Юрий Танев. "От дълги години не мога да се примиря с това, което става в нашата държава“, каза той. „Не може правосъдието да е за "наши" и "ваши", не може всичко в здравеопазването да е бизнес, трябва да има нормалност."

"Няма по-голяма сила, която може да промени живота на хората, които не познаваме, от политиката“, каза Мария Капон. Тя припомни, че от 2005-та година е професионален политик, никога не е излизала от тази сфера и вярва, че само това е начинът нещата да се променят. "Политиката може и да е демонска, но демонска я правят хората. Аз живея в този град, обичам този град и искам да върна достойнството му. Пловдив, за съжаление, не е равнопоставен по финанси, които се раздават другаде в страната. Аз мога да бъда народният представител на пловдивчани, техният силен глас, техният биткаджия - човекът, който абсолютно непримиримо няма да прави исторически компромиси". /БГНЕС