Дюкенс Назон: Ако не се борим за титлата, по-добре да спрем да играем

"Миналата година не ни стигна една точка и сега сме амбицирани да вземем реванш. Сега се справяме много по-добре в сравнение с началото на сезона. Намираме се в много по-добра форма, готови сме отново да се борим за титлата. Още е твърде рано да правим прогнози, но ако не се борим за титлата, по-добре да спрем да играем", обяви нападателят на ЦСКА - Дюкенс Назон, който бе избран за футболист №1 на 9 кръг в efbet Лига. Той получи приза заради изявите си срещу ЦСКА 1948.

"Колкото повече отбори са в битката за титлата, е по-интересно, идват повече фенове на стадионите и се създава по-добра атмосфера. През миналия сезон реферите ни отнеха много точки, бяхме ощетени в много мачове. Критикувахме ги, защото имахме основания и доказателства за това. В ЦСКА трябва да се борим с много неща, не само на терена. Още не мога да кажа как ще бъде този сезон по отношение на съдиите, защото са се изиграли малко мачове", продължи той.

Относно предстоящия двубой с Локолмотив Сф в сряда Назон каза: "Очаквам да спечелим, защото сме фаворити. Уважаваме ги като противник. Трябва да дадем максимума от себе си и да съберем самочувствие преди дербито с Левски".

Нападателят коментира и темата с расизма: "Обидите не ми влияят лично, това са глупави хора. Знам, че не всички българи мислят така. На последния мач срещу Ботев обидите дойдоха от 10-годишно дете и това е срамно. Това значи липса на възпитание, което трябва да дойде от родителите. Ръководствата на отборите трябва да обръщат внимание на този проблем. Такива не е редно да съществуват през 2023 година"

"Тренирам все по-усилено всеки ден. Не се интересувам ЦСКА какви футболисти купува. За мен да има конкуренция е по-добре. Аз съм тук, за да бележа голове. Бих се радвал накрая на първенството да съм голмайстор №1. Запознат съм с историята на ЦСКА. Трябва да имам по-дълъг договор - 3,4,5 години, за да мога да стана най-резултатният чужденец”, завърши Дюкенс Назон. /БГНЕС