Националите се завръщат на „Васил Левски“ за евроквалификацията с Литва

Мъжкият национален отбор на България по футбол ще се завърне на стадион „Васил Левски“ за европейската квалификация от група G с Литва на 14 октомври. Това стана ясно от информация на официалния сайт на Европейската футболна централа (УЕФА).


Последният мач на „лъвовете“ на Националния стадион бе преди почти 2 години. На 12 октомври 2021 „трикольорите“ се наложиха над Северна Ирландия с 2:1 в квалификация за Световното първенство в Катар. Тогава Конър Уошингтън изведе британците напред в резултата през първото полувреме, преди нашите да стигнат до пълен обрат след две страхотни изпълнения на Тодор Неделев.

След това представителният тим се премести в дома на шампиона Лудогорец - „Хювефарма Арена“ в Разград, където изигра пет официални срещи. В тях отборът постигна една победа срещу Гибралтар в Лигата на нациите, две равенства със Северна Македония и Сърбия и загуби от Грузия и Черна гора.

Именно черногорците са съперници на Младен Кръстаич и компания в поредна квалификация за Евро 2024 в неделя, 10 септември. Тази вечер от 19:00 часа „лъвовете“ посрещат Иран в контрола на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. /БГНЕС