Нападателят на Квитова бе осъден на осем години затвор

Мъжът, който нападна двукратната шампионка на Уимбълдън Петра Квитова с нож в дома на чехкинята през декември 2016, бе осъден на осем години затвор, съобщи местен съд. „Той получи присъда от осем години зад решетките при затегнат контрол“, заяви за АФП говорителят на съда в Бърно Ева Ангялоси.

Квитова достигна и до финала в Дубай, където бе победена от Белинда Бенчич.

33-годишният Радим Зондра, който в момента лежи в затвора за друго престъпление, бе осъден в обвинение за сериозни телесни щети и нахлуване в апартамента на Квитова. Ангялоси добави, че Зондра и прокурорът разполагат с две седмици, за да обжалват присъдата. Извършителят пледира невинен. 29-годишната световна номер 2 Квитова получи сериозни наранявания на играещата лява ръка, които застрашиха кариерата й, докато се бореше с престъпника, който нахлу в дома й в Простейов. Полицията заяви, че нападателят не е знаел в кой апартамент влиза, след като се е представил за техник, който проверява бойлери.

Квитова, която идентифицира извършителя, в момента играе на силния турнир в Маями, където ще се изправи срещу Ашли Барти в 1/4-финалите на надпреварата във вторник. Въпреки мрачните прогнози на лекарите, които дори я предупредиха, че има опасност да загуби пръстите си, шампионката на Уимбълдън през 2011 и 2014 се възстанови и продължи своята успешна професионална кариера. Квитова, която пропадна до 29-о място в света след нападението, достигна до финала на Аустрелиън Оупън тази година и е устремена към върха в женския тенис, където в момента се намира Наоми Осака. /БГНЕС

Категории: