Столично дерби и Лудогорец - Ботев днес

Днес, 16 септември, ще се изиграят нови два мача от програмата на деветия кръг в Първа лига. В 17:30 часа Славия приема Локомотив София на стадион „Александър Шаламанов“ в поредно издание на столичното дерби, а от 20:00 Лудогорец посреща Ботев Пд на „Хювефарма Арена“ в Разград.

Славия и Локо София си дават среща в квартал „Овча купел“ от близки незадоволителни позиции в таблицата. „Белите“ са 14-и, докато „железничарите“ са с две места по-нагоре в класирането. И двата отбора се нуждаят отчаяно от точки, като Славия е в серия от четири поредни загуби в първенството и пет в последните си шест мача, правейки единствено равенство 1:1 с ЦСКА на „Българска армия“ в началото на миналия месец. Локомотив има шест загуби от първите си осем срещи в шампионата, като също има четири последователни поражения – в последния кръг отборът отстъпи на новака Етър с 1:3 у дома. Мачът на „Александър Шаламанов“ ще бъде официален дебют за новия старши треньор на локомотивци Данило Дончич.

По-късно тази вечер, Лудогорец посреща Ботев Пд на „Хювефарма Арена“ в Разград. Шампионите ще направят генерална репетиция преди първия си двубой от групите на Лигата на конференциите в четвъртък, 21 септември, срещу Спартак Търнава у дома. В първенството тимът на Ивайло Петев заема седмата позиция с 12 точки от шест изиграни мача, след като гостуванията им на Славия и ЦСКА 1948 бяха отложени заради ангажиментите им в Европа. В последния си двубой за първенство Лудогорец разби Берое с 5:0 пред собствена публика. Ботев е 11-и в таблицата с осем пункта, но пое глътка въздух след първия си успех след завръщането на „Колежа“ в предишния кръг, когато се наложи над Славия с 3:1. Двубоят в Разград ще бъде официален дебют за новия наставник на „жълто-черните“ Душан Керкез.

Пълна програма за деветия кръг в Първа лига:

Петък

Арда - Ботев Враца 4:0

Черно море - Берое 2:0

Събота

17:30 ч, Славия - Локомотив София

20:00 ч, Лудогорец - Ботев Пловдив

Неделя

17:45 ч, Етър - Локомотив Пловдив

20:15 ч, ЦСКА - ФК ЦСКА 1948

Понеделник

17:30 ч, Хебър - Пирин Благоевград

20:00 ч, Крумовград - Левски. /БГНЕС