Надеждата на Белия дом Кание Уест скъсва с Тръмп

Кание Уест вярва, че Бог му е казал да се кандидатира за президент, разкрива рапърът в интервю, в което твърди, че вече не подкрепя Доналд Тръмп и изразява съмнение относно способността на демократа Джо Байдън да обедини черните избиратели.

В обстоен телефонен разговор със списание "Форбс" звездата милиардер признава, че е пропуснал крайния срок да бъде на бюлетината в множество щати, но казва, че ще вземе окончателно решение за кандидатурата си в рамките на 30 дни.

"Говорим за това от години", каза Уест за президентските си амбиции, имайки предвид двама основни привърженици, съпругата си Ким Кардашян-Уест и технологичния предприемач Илон Мъск.

По-малко от четири месеца преди изборите през ноември Уест шокира обществеността в събота, когато обяви в Туитър, че ще предизвика Тръмп.

Той не предлага практически никакви решени в кампанията си. Но хип-хоп звездата, появил се с червена шапка с надпис „Направете Америка велика отново“ на среща в Овалния кабинет през 2018 г. с Тръмп, каза, че вече не подкрепя президента.

43-годишният Уест обаче до голяма степен избягва да критикува Тръмп, с изключение на неговия отговор на протестите срещу расовата несправедливост.

"Да се каже, че черният вот е демократичен, е форма на расизъм и бяло надмощие", каза Уест.

Наблюдатели отбелязаха, че дори и Уест да не присъства в бюлетините в много щати, участието му може да навреди на Байдън, особено в щатите, където Тръмп спечели по-рано през 2016 г., но сега е след демократа.

Уест, който разкри, че има COVID-19 през февруари, заяви, че остава предпазлив към ваксините като решение, тъй като те са парализирали „толкова много“ деца - мнение, което противодейства на повечето здравни експерти, считащи ваксините за много сигурни.

"Когато кажат, че начинът, по който ще се справим с COVID, е чрез ваксина, аз съм изключително предпазлив", каза той. "Това е белегът на дявола." /БГНЕС и АФП