Надал си уреди среща с Гофен на Ролан Гарос

Рафа Надал не даде никакви шансове на германския квалификант Яник Маден във втория кръг на Ролан Гарос.

11-кратният шампион Рафаел Надал записа втори чист успех на тазгодишното издание на Ролан Гарос, след като победи германския квалификант Яник Маден с 6-1, 6-2, 6-4, за да се класира за третия кръг на надпреварата.

Испанският тенисист продължи с отличната си форма от първия кръг и даде само три гейма на съперника си в първите два сета, но показа леки колебания в третата част. В нея Рафа на два пъти повеждаше с пробив, но позволяваше на Маден веднага да го върне. Все пак световният номер 2 успя да вземе подаването на опонента си за трети път и да затвори мача след два часа и 9 минути игра. Надал завърши мача с 43 печеливши удара срещу 23 непредизвикани грешки.

По този начин Надал се класира за третия кръг на турнира, където ще срещне 27-ия поставен Давид Гофен. Белгиецът също записа втора чиста победа в Париж, след като се наложи над 19-годишния сърбин Миомар Кецманович с 6-2, 6-4, 6-3. Надал има три победи в четири мача срещу Гофен до момента, като е спечелил и трите им срещи на клей, докато белгиецът има един успех на твърди кортове. /БГНЕС