Надал се справи със Зверев и е на полуфинал в Рим

Световният номер 2 Рафаел Надал се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Рим, след като победи германеца Александър Зверев с 6-3, 6-4 в мач от четвъртфиналите на надпреварата.

Само преди седмица Зверев победи Надал на четвъртфиналите в Мадрид, но днес испанецът бе пределно мотивиран и не остави шансове на съперника си. Надал игра на много високо ниво във важните точки, като успя да отрази 9 от 10-те възможности за пробив, които се откриха пред съперника му, а в същото време стигна до три пробива от шест опита, за да запише чист успех след близо два часа игра.

По този начин Надал, който преследва своята десета титла във Вечния град, сложи край на серията си от три поредни загуби срещу Зверев, като вече води с 6-3 в сблъсъците между двамата. "Изиграх много солиден мач, без много грешки, и съм доволен. Играх по-солидно от двубоя ни в Мадрид, но тук условията са различни. Тук условията са малко по-стандартни за клей корт, така че можех повече да контролирам играта, отколкото в Мадрид", коментира Краля на клея след успеха.

На полуфиналите той ще се изправи срещу американеца Райли Опелка, който ще дебютира на тази фаза в турнири от сериите Мастърс след победа над аржентинеца Федерико Делбонис със 7-5, 7-6(2). "Той има почти невъзможен за връщане сервис и играе добре. Трябва да бъда много концентриран на собствен сервис и да се опитам да съм на ниво при ретурите", сподели Рафа. /БГНЕС