Надал обърна Кареньо Буста в Париж

Световният номер 2 Рафаел Надал продължи успешно преследването на първа титла от Мастърса в Париж, след като победи сънародника си Пабло Кареньо Буста с 4-6, 7-5, 6-1 в мач от четвъртфиналите на турнира.

Надал се опитва да спечели първа титла от Мастърса в Париж.

Надал, който тази седмица ще се опита да изравни рекорда на Новак Джокович от 36 титли от Мастърс сериите, не започна добре срещата, като съперникът му диктуваше събитията на корта през първия сет и го спечели с 6-4. Левичарят от Майорка вдигна нивото си през втората част, която бе много оспорвана, но все пак Надал успя да се наложи със 7-5, за да вкара мача в решаващ трети сет, в който Рафа доминираше тотално и даде само един гейм на съперника си, затваряйки мача след два часа и 13 минути игра.

По този начин Надал се класира за полуфиналите, където ще се изправи срещу четвъртия в схемата Александър Зверев, победил швейцареца Стан Вавринка с 6-3, 7-6(1). "Трябва да призная, че Пабло игра много добре и много агресивно. Имах нужда да съм по-добър на ретур. Сервисът ми работи добре и останалата част от играта ми се подобрява, но трябва да съм по-добър не ретур, ако искам да имам шанс", коментира след успеха Рафаел Надал.

С това поражение Пабло Кареньо Буста загуби шансове да се бори за място на Финалите на АТП, като по този начин аржентинецът Диего Шварцман си подпечата последната позиция, даваща право на участие в Лондон. Другите участници във Финалите на АТП са Новак Джокович, Надал, Доминик Тийм, Стефанос Циципас, Данийл Медведев, Александър Зверев и Андрей Рубльов.

В долната половина на схемата в Париж ще се срещнат руснакът Данийл Медведев и Милош Раонич от Канада. /БГНЕС