МВР: Нулева толерантност към нарушителите на пътя по време на баловете

Мобилни полицейски екипи в цялата страна ще следят за нарушители на пътя по време на абитуриентските балове през май, а санкции ще се налагат безкомпромисно, заявиха от Главна дирекция "Национална полиция", предаде репортер на БГНЕС.

Полицейски инспектор Мария Ботева увери, че органите на реда ще проявяват нулева толерантност към всички зрелостници, нарушаващи Закона за движение по пътищата, както и техните роднини и приятели, които ги превозват.

Наказания ще има за всички, които бъдат хванати да се показват през прозорците на автомобилите, не ползват предпазен колан или шофират под въздействието на алкохол и наркотици.

От МВР отчетоха и повишаване на нарушенията и санкциониранте водачи през последните няколко години.

От СДВР са предвидили между 20 и 30 пътни полижейски екипа да бдят за безопасността по софийските улици през месец май. За контрол ще бъдат използвани и всички налични технически средства за видео-заснемане, посочи комисар Мартин Цурински от столичната пътна полиция.

МВР е провело и редица срещи с представители на регионалните образователни инспекции, на които са обсъдили всички детайли около организацията и провеждането на абитуриентските балове. /БГНЕС