МВнР: Няма информация за загинали българи при инцидента в Хамбург

В българското посолство в Берлин не е постъпвала официална информация загинали или пострадали българи при инцидента на строеж в Хамбург.


Това са съобщили от Министерството на външните работи (МВнР), предаде бТВ След информацията за срутено скеле на строителен обект за пострадали българи посолството ни се е свързало с полицейските и трудовите служби в Хамбург. Германските служби са обяснили, че на този етап не може да бъде дадена конкретна информация относно самоличността и гражданството на пострадалите.

В понеделник сутринта 8-етажно скеле се срути върху асансьорна шахта в пристанищния район „Хафен сити“ в германския град. Четирима строителни работници загинаха на място, един беше ранен.

Спасителните операции са затруднени, защото отломките достигат до втория етаж на сградата. Причината за инцидента все още не установена. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Берлин на телефон: +49 30 201 0922 или на e-mail: Включете JavaScript, за да видите защитеното съдържание.. /БГНЕС