Мустафа Карадайъ от Силистра: Винаги, когато е трудно идва времето на ДПС

Екипът на Централния лъч на ДПС продължава предизборната си обиколка. Кандидат-евродепутатите на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ бяха посрещнати тържествено в община Главиница и община Ситово. По-късно се проведе предизборна среща с членове и симпатизанти на ДПС от цялата област в град Силистра, съобщиха от ДПС.

Младостта е вградена в темелите на ДПС, каза лидерът на ДПС. Винаги, когато е трудно идва времето на ДПС, допълни той и поясни, че още когато през 1984-85г. ни беше трудно и ни сменяха имената, опитваха да ни забраняват езика, религиите и ни газеха достойнството, един млад човек, в старта на своята академична кариера, създаде точно тук в Добруджа нелегална организация от млади хора, за да се противопостави на тоталитарната власт и да отстоява нашето достойнство, за нашата защита, каза Карадайъ.

Говоря за нашият почетен председател д-р Ахмед Доган, поясни Мустафа Карадайъ. Бяха задържани и от затворите организираха мирните Майски протести през 1989г., където имаме свидни жертви. Но тоталитарната власт падна и дойде демокрацията. Пак на младежка възраст, г-н Доган създаде ДПС, която е първата регистрирана партия след демократичните промени в България, каза още той. Това прави енергията на младостта и затова ние знаейки точно как става това е и нашето: „Ние залагаме на младите!“, обясни Карадайъ.

Карадайъ коментира и призива на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган като каза “нека да чуем обръщението на нашия почетен председател, който казва, че каузата на ДПС е много по-голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си и да отнемем мечтите на нашите деца и внуци. Да не отнемем мечтите на нашите деца и внуци, заради личностните ни борби", подчерта Карадайъ.

Върнете ни Дулово, с тези думи се обърна към дуловчани зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Дайте заедно да си го вземем обратно. Тези не го заслужават, не знаят какво злато е Дулово.

Цонев напомни обръщението на почетния председател към членовете и симпатизантите на ДПС и каза, че най-големия в ДПС каза „простете“. Кои сме всички ние, че не можем да кажем „простете“. Всички трябва да кажем простете ако сме ви обидили, елате си в семейството и заедно да обновим България, заедно да извършим промяната.

След проведените предизборни срещи кандидат-евродепутатите присъстваха на благотворителна вечеря-ифтар, даден от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. /БГНЕС