Мустафа Карадайъ: Ключът за съгласието е в ДПС

Ключът за съгласието е в ДПС. Това заяви председателят на Движението Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Добрич, където водач на партийната листа е Ертен Анисова.

Карадайъ посочи актуализацията на бюджета като пример как Движението за права и свободи успява да постигне съгласие. 230 народни представители без нито един глас против подкрепиха пренаписания от ДПС и останалите партии от опозицията бюджет на Асен Василев, припомни председателят на партията. И посочи, че именно приемането на бюджета показва кой е на власт и кой - в опозиция.

Експертизата е в ДПС, опитът е в ДПС, значи и ключът за решаване на проблемите е в ДПС, категоричен бе Мустафа Карадайъ. За да има Движението още по-силна парламентарна група в 48-ото НС, той постави цел пред структурите от Добрич - двама народни представители от региона.

Когато ДПС е във властта, и европейските пари са в България. Когато го няма - разни случайни минувачи влизат във властта с нарушаване на Конституцията и законите в страната, каза още Мустафа Карадайъ.

Но това стана възможно, защото 12 години си позволихме лукса да гледаме как се рушат държава, държавност и демокрация. Политическата криза не е отсега, тя е от много дълго време, подчерта Карадайъ.

Омразата и разделението се настаниха във властта и 12 години останаха там. Но с омраза и реваншизъм държава не може да се развива, категоричен бе лидерът на ДПС. И призова: "Затова на висок глас казваме нужно е да възстановим държавността в България, нужно е да възстановим нормалността. В основата на демокрацията стоят правата и свободите от едната страна и успоредно с това - правилата, редът и законността. Джипката не може да бъде да бъде символ на управлението. Джипката е случайност, а не програма за управление. Тя не е приоритет, тя не е законност.".

Лъжите няма да нахранят пенсионерите, няма да доведат инвестиции, каза още Мустафа Карадайъ. Не трябва вече да търпим лъжите. Не трябва да позволяваме повече да се рушат демокрацията, държавността и държавата.

На България е нужна стабилност. Тя ще дойде с ценностно хомогенно и категорично евроатлантическо управление, обобщи Мустафа Карадайъ.

„Живеем в интересни времена. Някой беше казал, че е проклятие да живееш в интересни времена. Но на нас се падна тази участ да живеем във времена на предизвикателства, на трусове, на кризи, на разделение. И само и единствено от нас зависи дали ще приемем това като проклятие или като шанс и възможност да докажем себе си, да работим здраво, да спечелим доверието на хората и да направим страната ни по-добро място за живеене”, заяви водачът на листата на ДПС в Добрич Ертен Анисова. Ние от ДПС сме категорични - можем да се справим с подобни предизвикателства. Защото ДПС от самото си създаване е определящ фактор за стабилност и сигурност, подчерта Анисова. И призова: „Гласът за номер 1 ще бъде глас за бъдещето, глас за всички, които искаме сигурност и стабилност.”.

Това е една от най-младите листи в България – да ги подкрепим, апелира социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов. „Работим на принципа на приемствеността. Разчитаме на опита, традицията и уменията, които сме придобили. Но разчитаме и на енергията на младите. Бъдещето е в тях”, категоричен е Адемов.

Инфлацията в ЕС по официални данни на Евростат е 8%. Дори в Украйна, където има война, инфлацията е 23%, а у нас инфлацията върху малката потребителска кошница – продуктите, които всички пазаруваме, е вече повече от 40%. Без да има война, но с некадърни управляващи инфлацията е 40%, каза социалният експерт на ДПС и подчерта, че Движението прави политика в подкрепа на най-уязвимите български граждани. /БГНЕС