Мугуруса и Контавейт ще спорят за титлата във Финалите на WTA

Испанката Гарбине Мугуруса и естонката Анет Контавейт ще се изправят една срещу друга в мача за титлата на Финалите на WTA в Гуадалахара, Мексико. Тази нощ двете спечелиха полуфиналните си мачове и в ранната сутрин на четвъртък ще си оспорват една от най-престижните титли в Тура.

Анет Контавейт е спечелила повече мачове от всички през годината - 48

В първия полуфинал шестата поставена в схемата Мугуруса победи сънародничката си Паула Бадоса с 6-3, 6-3 за час и 25 минути игра. "Мисля, че това е най-добрият ми мач в Гуадалахара до момента, не бях играла срещу нея досега, така че беше трудно, но съм много щастлива от победата. Гордея се с Паула, тя започна годината назад в ранглистата, а сега е играч от топ 10. Тя заслужава почивка", коментира Мугуруса, която за първи път в кариерата си достига финала на този турнир.

Във втория мач намиращата се в страхотна форма Контавейт успя да се наложи над Мария Сакари от Гърция с 6-1, 3-6, 6-3 за малко над два часа игра и вече има седем победи от седем полуфинални мача през годината. "Все още не мога да повярвам, че дори съм тук и играя срещу най-добрите тенисистки в толкова престижен турнир. Гордея се от себе си, че успях да постигна това и съм щастлива, че играя на такова ниво", сподели Контавейт, която има 29 победи в последните си 32 мача в Тура.

Мугуруса и Контавейт вече играха в груповата фаза на турнира, когато испанката се наложи в два сета, за да сложи край на серията на естонката от 12 поредни успеха. /БГНЕС