Монфис и Циципас ще премерят сили в Дубай

Французинът Гаел Монфис и гъркът Стефанос Циципас ще се изправят един срещу друг на полуфиналите на турнира от сериите АТР 500 в Дубай, след като днес спечелиха своите мачове от четвъртфиналната фаза.

32-годишният Монфис продължи с отличната си форма в последните седмици и записа осма поредна победа, след като надви квалификанта от Литва Рикардас Беранкис с 6-1, 6-7(3), 6-2. Французинът, който преди седмица спечели титлата в Ротердам, беше безгрешен на собствен сервис в първия сет и не даде нито една възможност за пробив на съперника си, като от своя страна проби подаването му два пъти, за да поведе резултата. Във втората част двамата си размениха по един пробив, преди да стигнат до тайбрек, в който Беранкис се наложи със 7-3. Монфис отново вдигна оборотите в решаващия трети сет, за да го вземе с 6-2 и да затвори мача след час и 55 минути игра. С този успех французинът си осигури завръщане в топ 20 на световната ранглиста за първи път от юли 2017-та година насам.

Победителят от турнира в Марсилия миналата седмица Стефанос Циципас също имаше нужда от три сета, за да преодолее съпротивата на поляка Хуберт Хуркач. 20-годишният Циципас водеше със сет и пробив във втория, преди Хуркач да намери ударите си и да стигне до тайбрек, в който бе убедителен и даде само една точка на съперника си. Циципас успя да пречупи съперника си в решаващата част, като му даде само един гейм и затвори мача след два часа и 20 минути игра.

Монфис и Циципас са си разменили по една победа до момента, като французинът спечели последния им мач на четвъртфиналите на турнира в София в началото на месеца. /БГНЕС