Мойс: Това е най-добрият момент в кариерата ми

Дейвид Мойс се съгласи, че спечелването на турнира Лига на конференциите е най-добрият момент в дългата му мениджърска кариера, след като Уест Хем сложи край на 48-годишното чакане за трофей, побеждавайки Фиорентина с 2:1 на финала в Прага.


Джаред Боуен прати феновете на „чуковете“ в екстаз с победен гол в 90-та минута, след като Саид Бенрахма бе открил за лондончани от дузпа, преди Джакомо Бонавентура да възстанови паритета за „виолетовите“. Мойс бе пред угрозата да загуби поста си след серия от незадоволителни резултати, които вкараха отбора му в битката за оцеляване във Висшата лига, но триумфът в ЛК отбелязва и най-добрият момент в клубната история от почти пет десетилетия насам.

Говорейки пред BT Sport, Мойс, който най-сетне прибра трофей във витрината си след 1097 мача в треньорската професия, сподели: „Това е фантастично. Имам дълга кариера във футбола и не съм имал много такива моменти досега. Такъв тип моменти не идват често за мениджърите. Това е страхотно постижение. Брилянтен клуб от източен Лондон, който върши прекрасна работа в общността. Прекрасен семеен клуб. Подобряваме се и ставаме все по-силни. Това е още една стъпка по пътя на продължаващия прогрес“, каза той и продължи:

„Спечелихме без загуба в Европа, което е невероятно. Допуснахме само едно поражение в миналогодишния полуфинал, две изумителни години и сега отново имахме поводи за радост“. Мойс прегърна 87-годишния си баща на терена в празненствата след последния съдийски сигнал и, запитан относно това дали този трофей е най-добрият момент в кариерата му, той отвърна: „Да. Моментите, в които можеш да празнуваш със семейството си и да спечелиш в последната минута, те не се случват често. Може да си на отсрещната страна, но тази вечер чувството е неописуемо. Ако някой ми беше казал, че преди три години, когато поех отбора, ще избегнем изпадането и ще финишираме в Европа, щях да му кажа, че е луд. Този турнир е страхотен за нас, играчите бяха забележителни“, добави още мениджърът на „чуковете“. /БГНЕС

Категории: