Митов: Трудно ще се направи правителство с третия мандат

Крайно време е да възстановим по един или друг начин разваления от две години насам ред в българската парламентарна демокрация - това лидерите да разговарят, когато се срещат по приоритети, решения. Нормално е да има лидерска среща, нормално е да се търсят точки на сближаване и къде са различията, и да се установи има ли възможност за мнозинство в рамките на този парламент, или няма.

Според мен ще е много трудно да бъде направено правителство с третия мандат, което всички знаем какво означава.

Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ в кулоарите на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Митов напомни, че имат решение на конгреса на ГЕРБ, че няма как да влизат в коалиционни отношения с БСП или да подкрепят правителство с мандат на БСП. "Очаквам всички лидери да седнат на една маса както заяви Корнелия Нинова."

Той коментира, че още по времето на управлението на кабинета "Петков" са призовавали да се признае, че изпращаме оръжия за Украйна. "Велт" не са открили нещо ново, то беше ясно, че отиват оръжия за Украйна тогава, големият проблем е защо лъгаха. Защо Кирил Петков и Корнелия Нинова лъгаха? Корнелия Нинова продължава да го твърди, а Кирил Петков сега тръгна да се хвали с това", подчерта Митов.

"Скандала с Nexo поставя два въпроса - как се финансират политическите партии в България, а другият е какво бившият министър на финансите Асен Василев е искал да прави с българската система за електронни разплащания като е настоявал тя да бъде обвързана с подобни небанкови оператори, което е изключително рисково", коментира той скандалът Nexo./БГНЕС