Митко Янчев от ВМРО-ДПМНЕ поиска смяна и ново ръководство на партията

Абсолютно нормално е да се постави въпроса за смяната на ръководството на ВМРО-ДПМНЕ. Дойде време за този въпрос.Това са поредните загубени избори, четвърти под ред - загубиха местните, загубиха референдума, загубиха президентските, а сега и парламентарните избори.

Това каза пред Агенция БГНЕС един от най-известните членове на ВМРО-ДПМНЕ Митко Янчев след като неговата партия загуби предсрочните парламентарни избори. Янчев е и единственият кмет на град от ВМРО-ДПМНЕ в страната. Той ръководи град Кавадарци.

"Въобще не разбирам, защо не признават Договора за приятелство с България, както и Преспанския. Като цяло това е една лоша политика и лошо ръководство на ВМРО-ДПМНЕ. Трябва да има приземяване на ръководството, включително и промяна. Това са нещата. Няма друго", каза още Янчев.

Според него политическата ситуация е "доста жалка, както за ВМРО-ДПМНЕ, така и за спечелилата дори с малко СДСМ, защото и двете партии са получили малко гласове". "Каквато и да е победата, СДСМ спечели вота. Нашата партия от 470 000 падна на 320-340 000. Дори около 300 000. Тази цифра сама по себе си доказва, че нещо не е наред.Днес ВМРО-ДПМНЕ има нужда от единство, сплотеност и всеки един да може да работи както трябва и свободно", подчерта Митко Янчев.

На въпроса дали ще се включи в промяната на ВМРО-ДПМНЕ Янчев отговори категорично: "О, да аз ще се включа!"

Кметът на Кавадарци поиска колкото е възможно по-бързо да бъде сформирано правителство, за да може държавата да функционира нормално при всякакви обстоятелства. /БГНЕС