Минесота пропиля 26 точки аванс в мач номер 3 срещу Мемфис

Отборът на Мемфис Гризлис победи Минесота Тимбърулвс със 104:95 като гост в мач номер 3 от плейофната серия в Западната конференция и поведе с 2-1. Домакините имаха преднина от 26 точки средата на втората част и 25 малко преди края на третата, но допуснаха пълен срив в последните 15 минути, който позволи на Гризлис да вземат ценен успех.

В едва третия плейофен мач в Минеаполис в последните 18 години Тимбърулвс започнаха ударно за радост на над 19 хиляди зрители в залата и дръпнаха с 12:0. Те водеха неизменно до средата на последната четвърт, но в последните 15 минути Гризлис влязоха в серия от 50:16, включително и серия от 21 поредни точки. Минесота показа непостоянството си, като игра много силно в първата и третата част, но вкара общо 24 точки във втората и четвъртата.

Карл-Антъни Таунс направи втори пореден разочароващ мач в атака, като реализира едва осем точки и опита само четири стрелби за близо 33 минути игра. Най-резултатен за Тимбърулвс бе Ди'Анджело Ръсел с 22 точки и 8 асистенции, а Антъни Едуардс добави 19 точки и 7 борби. "Това е тежко за приемане, трябва да се прегрупираме за следващия мач", призна Таунс. За победителите над всички бе Дезмънд Бейн с 26 точки, а Джа Морант реализира първия плейофен трипъл-дабъл в историята на Мемфис - 16 точки, 10 борби и 10 асистенции. Брандън Кларк се включи с 20 точки и 8 борби от пейката. "Ето затова ние сме отборът с най-дълбока скамейка в Лигата", възкликна Морант след успеха.

Мач номер 4 в Минеаполис е в събота.

Голдън Стейт Уориърс вече е съвсем близо до полуфиналите на Запад, след като победи Денвър Нъгетс със 118:113 като гост и поведе с 3-0 в серията между двата тима. Стеф Къри, Клей Томпсън и новият Сплаш Брадър - Джордан Пуул отбелязаха общо 80 точки за успеха на Уориърс. За Нъгетс действащият MVP Никола Йокич отново бе на висота с 37 точки, 18 борби, 5 асистенции и 3 откраднати топки, но той не получи достатъчно подкрепа от съотборниците си.

В неделя двата тима отново ще играят в Денвър.

В другия мач от тази нощ Далас Маверикс победи Юта Джаз със 126:118 като гост и поведе с 2-1 в серията. /БГНЕС