Минчев: Даваме най-доброто от себе си за ИК

„Продължаваме Промяната” не е финализирала състав на кабинет, тъй като още не е връчен дори първия мандат. Това заяви по Нова тв Никола Минчев от ПП.

Той отрече Кирил Петков да е призовавал БСП да се откажат от бюлетините срещу кодовете на машините.

„Кодове няма, има един код. Той се пази от ЦИК. Има ключове, но те също се пазят от комисията. Въобще не става въпрос за някаква пробиваема технология, която може да се манипулира с цел победа на изборите”, поясни той. И допълни, че не с цялата левица позицията им е различна.

„Младежкото БСП-София излезе с позиция срещу връщането на хартиените бюлетини. Дали сме едни предварителни стъпки, които трябва да се изпълнят, за да сме спокойни и уверени, че може да се работи в името на страната”, каза още Минчев.

„Даваме най-доброто от себе си промените в Изборния кодекс да не минат в този вид, в който бяха приети в правната комисия. Машините бяха сведени до принтер. Не съм сигурен каква е защитата на вота”, допълни депутатът.

По думите му още не е обсъдено кой да е начело на вътрешното министерство, ако получат мандата. Според него България трябва да направи всичко възможно, за да влезе в Шенген и еврозоната. /БГНЕС