Милуоки вкара серията с Бруклин в решаващ седми мач

Вторият финалист в Източната конференция на НБА ще бъде определен след решаващ седми мач, след като Милуоки Бъкс победи Бруклин Нетс със 104:89 у дома в шестия двубой от серията между двата тима. Два дни след като изпуснаха преднина от 17 точки в мач номер 5, играчите на Милуоки показаха характер, за да запишат убедителен успех с 15 точки разлика през 16 300 свои фенове във "Файсърв Форум".

Над всички на игрището бе гардът на Бъкс Крис Мидълтън, който реализира рекордните в кариерата си в плейофите 38 точки и добави 5 борби, 5 асистенции и 5 откраднати топки. Звездата на домакините Янис Адетокумбо се отчете със зверски дабъл-дабъл - 30 точки и 17 борби, а Джру Холидей вкара 21 точки и добави 8 борби и 5 асистенции. За Нетс отново най-резултатен бе Кевин Дюрант с 32 точки и 11 борби, но Джеймс Хардън завърши с едва 16 точки за 40 минути игра. Третата голяма звезда на Бруклин Кайри Ървинг продължава да е извън игра с проблем в глезена.

"Не усещаме напрежение, това все пак е един баскетболен мач и толкова. Знам, че ако загубим, се прибираме у дома, но в същото време това е баскетбол. Човек трябва да се забавлява докато играе. Тези моменти са интересни, когато си опрян до стената", сподели Мидълтън след успеха.

Решаващият седми мач в серията ще се играе в Бруклин в събота, като до този момент домакините са спечелили и шестте двубоя в серията. Победителят ще се изправи срещу Филаделфия Севънтисиксърс или Атланта Хоукс във финала на Източната конференция. /БГНЕС