Милан има да си връща на Челси за боя на "Стамфорд Бридж"

Осем мача от Шампионската лига ще се изиграят тази вечер. Вниманието приковава сблъсъкът между Милан и Челси. В Група Е стана доста интересно, след три изиграни кръга водач в изненадващо е Залцбург. Аутсайдерът Динамо Загреб също показа, че не бива да бъде подценяван и запазва шансове за елиминационната фаза, тъй като четирите тима са събрани в едва две точки.

Преди седмица Челси не остави никакви шансове на своя противник. Абсолютно заслужено „сините“ спечелиха с 3:0, като имаха аванс още на почивката. Гостите от Милано се отчетоха с един солиден пропуск на Крунич и само един точен удар към вратата на Кепа. Това бе първа загуба за Милан в групата. Тимът стартира с 1:1 като гост на Залцбург. Резултатът между австрийския шампион и Челси бе същият. Очаквано „росонерите“ се справиха в домакинството си на Динамо Загреб, побеждавайки го с 3:1. Неочаквано обаче това не бе сторено от „сините“, които не само не спечелиха, а дори и загубиха с 0:1 в Загреб на старта на кампанията.

Очакваше се днешният двубой да реши спора за първото място в Група Е, но резултатът от тази среща далеч няма да е достатъчен за това. Напротив, евентуално реми между двата тима може да ги постави в много неизгодна позиция, а пък успех на Залцбург срещу Динамо може да остави само едно свободно място за елиминациите от тази група.

В друг любопитен мач ПСЖ приема Бенфика, след като мачът помежду им преди седмица завърши 1:1. Португалците продължиха суперсерията си, след като през уикенда записаха победа с 4:2 над Рио Аве. „Орлите“ са без поражение във всички турнири от май месец насам, когато паднаха от шампиона Порто. В момента Бенфика е номер едно в класирането на Примейра Лига, но с преднина само от три точки. Втори в подреждането е Порто, а третият Брага е с шест точки пасив, но и с един изигран двубой по-малко от лидерите.

В исторически план ПСЖ има само две победи над Бенфика в общо седемте им сблъсъка в евротурнирите. „Орлите“ пък имат три триумфа над клуба от френската столица.

Макаби Хайфа и Ювентус излизат отново един срещу друг само шест дни след битката им на „Алианц Стейдиъм“. „Старата госпожа“ успя да надиграе опонента си преди седмица с 3:1. В събота Макаби Хайфа допусна второто си поражение в родното първенство. „Зеленият локомотив“ падна с 0:1 в гостуването си на осмия в подреждането Макаби Бней Райна. Въпреки загубата, Макаби Хайфа остава лидер в класирането, но само с точка пред Апоел Йерусалим и две пред Макаби Тел Авив, който има един изигран мач по-малко.

Ювентус също загуби през уикенда. Поражението за „Старата госпожа“ дойде в гостуване на шампиона Милан - 0:2. Това бе втора загуба за Юве от началото на сезона в Серия А, като първата бе срещу дебютанта Монца. След девет кръга Ювентус е осми, с три точки до топ шест.

Програмата за вторник:

Група Е

22:00, Милан - Челси

22:00, Динамо Загреб - РБ Залцбург

Група F

22:00, РБ Лайпциг - Селтик

22:00, Шахтьор Д - Реал М

Група G

19:45, ФК Копенхаген - Манчестър С

22:00, Борусия Д - Севиля

Група Н

19:45, Макаби Хайфа - Ювентус

22:00, ПСЖ - Бенфика. /БГНЕС