Михайлов: Не е моя грешката, че не можем да се класираме на голямо първенство

"Има много компромиси, които сме правили през годините. Компромиси спрямо клубовете, които след време се обръщат срещу нас. Компромиси с намаляване наказанията заради фенове. Не е моя грешката, че не може да се класираме на голям форум. В една квалификация взехме 24 точки и пак не успяхме..., но поемам отговорност в ролята си на президент", обяви Борислав Михайлов в интервю за БНТ. Днес Президентът на Българския футболен съюз (БФС) празнува своя 60-годишен юбилей.

"60 години са много време. Със сигурност съм по-мъдър от преди 10. Големите успехи? Трите купи с Левски през 1984 г., след това класирането за първия ми големия форум в Мексико. Класирането в САЩ, голът на Емо на "Парк де Пренс", дузпите срещу Мексико, елиминирането на Германия... Много неща има", сподели той.

"От ул. Кърниградска, през ул. Иван Асен II, та до базата в Бояна, се стига с много работа, с опит. С попиване от знанията от по-големи и опитни. Имал съм възможност да бъда четири години заместник на Иван Славков, година съм бил и зам. министър на спорта. Аз съм си минал по пътя. "За най-голям успех смятам изграждането на тази база, без нито една стотинка държавна пара. БФС е бил финансово стабилен. Всяка година сме имали по-голям бюджет, въпреки некласирането на националния отбор. Един президент може да осигури условия на своите служители и национални отбори", похвали се бившият вратар.

"На всички 22-ма от Световното в Америка, аз съм дал работа на различни нива във футбола у нас. Били сме добра сплав като отбор, а после и като ръководство. На никой не се сърдя, че говори лошо за мен. В България успелите хора не ги харесват. А аз смятам, че съм доста успял човек. Групата ни е тежка и можем да се надиграваме с тези отбори. Всяко нещо си има своя край. Имам мандат още три години. Надявам се да работим за хората, които ме избраха демократично за пети път. За 65-ата годишнина, дано съм жив и здрав, а тогава може да си говорим за лов и риболов", завърши Борислав Михайлов. /БГНЕС