Михайлов: Към момента Кашай не постига нужното, може да го бойкотират вътрешно

Към момента не се постига нужното, което аз и моите колеги сме очаквали с неговото привличане. Затова призовавам към повече търпение. Може да го бойкотират вътрешно, не знам, но съдийството е много сложна тема. Това заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов относно недоволството на клубовете от Първата лига срещу съдийството и Виктор Кашай от началото на сезона.

Ботев Пловдив и ЦСКА вече официално поискаха оставката на председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай, а по-голямата част от другите елитни отбори редовно се изказват остро срещу съдиите, ВАР и унгареца. "Всички гледате и други първенства, дори Шампионска лига, навсякъде има грешки. БФС е инвестирал над 2 млн. евро и в тази система, за да се подпомагат съдиите. Проблемът е, че е много ново, две години, съдиите не са толкова опитни, някои бъркат, със сигурност нецеленасочено, така че призовавам към по-голямо търпение. Защото ние сме инвестирали и плащаме непрекъснато за развитие на тези съдии, курсове, неслучайно сме направили договор с много известен чужденец, точно, за да не му се бърка никой в работата. Може би това пречи на някой. Може да го бойкотират вътрешно, не знам, но съдийството е много сложна тема. Той е унгарец, има си своето самочувствие, той има договор, за да развива българското съдийство. Към момента не се постига нужното, което аз и моите колеги сме очаквали с неговото привличане. Затова призовавам към повече търпение", каза Михайлов, който днес откри нов футболен терен в Аксаково.

Президентът на БФС коментира и назначението на Младен Кръстаич за национален селекционер и шансовете на България да се класира за Евро 2024. "Очевидно се харесва на всички и според мен беше правилно решение, че назначихме чужденец на поста. Към момента се получава, пожелавам му успех, групата е трудна, но може да се играе и ние ще се опитаме да се класираме. Шансът ще ви кажа, когато свършат мачовете, със сигурност групата е такава, че можем да се надиграваме".

По-рано днес Михайлов и вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов откриха новия тренировъчен миникомплекс по футбол в гр. Аксаково. Обектът се състои от 3 минифутболни игрища с изкуствена трева с общ размер 75/45 метра, като допълнително са изградени ограда около терените, осветление и постройки – офис, съблекални, лекарски кабинет и склад. Инвестицията за комплекса е в размер на 700 000 лв. без ДДС, като финансирането е по програмата на ФИФА - Forward 2.0, спечелена от БФС. /БГНЕС