Меси: Ще продължа да играя за Аржентина като шампион

Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси обяви, че няма да се откаже от националния отбор след триумфа на Мондиал 2022. 35-годишният футболист бе с основна заслуга за спечелената трета световна титла от страна на аржентинците, които победиха Франция с дузпи във финала на Световното първенство в неделя.

"Няма да се откажа от националния отбор. Искам да продължа да играя като шампион", обяви след финала Меси. "Успяхме по един луд начин. Много исках този трофей и знаех, че Бог ще ми го даде. Имах усещането, че ще се случи по такъв начин, сега трябва да се наслаждаваме. Вижте колко красив трофей. Страдахме много, но успяхме. Нямаме търпение да се върнем в Аржентина и да видим колко лудо ще бъде там", допълни седемкратният носител на Златната топка.

Вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес, който имаше ключови намеси за успеха, също изрази радостта си. "Страдахме много, те изравниха с два лоши удара, след това им дадоха още една дузпа. След това свърших своята работа, слава Богу. Мечтаех си за това, нямаше как да има по-добро световно първенство. Бях спокоен при дузпите", сподели Мартинес. /БГНЕС