Меси бе изгонен, но Аржентина надви Чили за третото място

Отборът на Аржентина надигра Чили с 2:1 в двубой за третото място на турнира Копа Америка, игран на стадион „Арена Коринтианс“. „Албиселесте“ започнаха отлично мача и още в 12-та минута Серхио Агуеро бе в прегръдките на съотборниците си след асистенция на Лионел Меси.

Без съмнение, най-дискусионното събитие в срещата беше червеният картон на Лионел Меси. Въпреки него Аржентина спечели третото място на Копа Америка.

Десет по-късно започналият като титуляр Пауло Дибало удвои аванса на възпитаниците на Лионел Скалони, а в ролята на асистент се превърна Джовани Ло Селсо. В края на първата част и двата отбора останаха в намален състав след директните червени картони на Меси и Гари Медел. Решението за изгонването на аржентинската звезда от страна на парагвайския главен съдия Марио Диас де Вивар предизвика недоумение у всички по трибуните, след като защитникът на чилийците инициира провокация към Меси, който се опита да избегне стълкновение с бранителя. Това бе вторият му червен картон за националния отбор след дебюта през 2005 срещу Унгария. През втората част играчите на Рейналдо Руеда се завърнаха в срещата след точно изпълнената дузпа на Артуро Видал. До края обаче Чили нямаше сили за повече и така Аржентина се поздрави с третото място на тазгодишната Копа Америка. Така тимът на Скалони взе частичен реванш за пораженията от съперника в последните два финала на надпреварата. Днес предстои финалът, в който един срещу друг се изправят домакинът Бразилия и Перу, а срещата е с начален час 23:00 часа българско време. /БГНЕС