Мексико и Полша се занулиха, Левандовски изпорти дузпа

Мексико и Полша завършиха при нулево равенство в мач от група C на Световното първенство по футбол в Катар. Двубоят бе равностоен, като „Дружина полска“ можеше да стигне до победата, но Роберт Левандовски изпусна дузпа в 58-та минута.

Роберт Левандовски миг след пропуска си от бялата точка.

През първата опасните положения пред двамата вратари съответно Гилермо Очоа и Войчех Шчесни липсваха, като полският страж на Ювентус имаше повече работа. След почивката мексиканците продължиха да владеят повече топката, но поляците използваха скоростта си и бяха близо до това да открият резултата след около час игра, когато получиха правото да изпълнят единадесетметров наказателен удар за нарушение срещу Левандовски от страна на Хектор Морено.

Самият нападател на Барселона се нагърби с отговорността да бие от бялата точка, но изпълнението му не бе добро и ветеранът Очоа се справи по отличен начин. По този начин той остана без попадение на Световно първенство. Този пропуск зареди бойкия тим на „ацтеките“ с нови сили и енергия, като до края именно те опитваха по-често да се доберат до гола, но няколкото им изстрела отдалеч бяха парирани от Шчесни.

Така двата отбора потеглиха с по точка в групата, в която по-рано Саудитска Арабия шокира Аржентина за успех с 2:1. В следващите мачове в събота Полша играе със саудитите, докато аржентинците ще търсят реванш за загубата срещу Мексико. /БГНЕС