Медведев преодоля Ивашка за 1/4-финал в Хале

Даниил Медведев се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от сериите АТП 500 на трева в германския град Хале, след като отстрани Иля Ивашка в два сета – в отделните части 7-6 (4), 6-3, за около един час и 40 минути игра.

Поставеният под номер 1 в основната схема руснак имаше трудности само в откриващата част, в която се наложи да спасява три сетбола при пасив от 4-5, но в крайна сметка се справи, стигна до тайбрек и там бе по-солиден, за да спечели със 7-4 точки и да поведе в резултата. Във втората част той най-накрая проби сервиса на беларуския си опонент, като го стори в четвъртия гейм и оттам-нататък не погледна назад, за да попадне сред последните осем в надпреварата.

Даниил Медведев.

Номер 1 в света направи десет аса, като спаси и шестте точки за пробив пред Ивашка, докато съперникът отрази пет от шестте шанса пред Медведев за брейк. В спор за място на полуфиналите руснакът, който миналия уикенд стигна финала в Хертогенбош, Нидерландия, където загуби изненадващо от непретенциозния Тим ван Рийтховен, ще играе със седмия в схемата Роберто Баутиста-Агут, който се справи в три сета с Талон Грикспор.

Останалите три четвъртфинални двойки в Хале противопоставят Оскар Оте – Карен Хачанов, Хуберт Хуркач – Феликс Оже-Алиасим и Пабло Кареньо Буста – Ник Кирьос.

По-рано днес, италианецът Матео Беретини продължи защитата на тилатата си от турнира от сериите АТП 500 в Куинс Клъб в Лондон, след като постигна труден успех над американеца Денис Кудла в мач от осминафиналите на надпреварата. Финалистът от последното издание на Уимбълдън успя да се наложи с 3-6, 7-6 (5), 6-4 след над 2 часа и 40 минути битка.

Матео Беретини.

Един пробив бе достатъчен на Кудла, за да вземе първия сет, докато във втората част не се стигна до нито един пробив и двамата играха тайбрек, в който Беретини се наложи със 7-5. В третата част Беретини успя да вземе подаването на опонента си два пъти, за да стигне до крайния успех. По този начин Беретини се класира за четвъртфиналите на надпреварата, където ще срещне друг американец - Томи Пол, който победи швейцареца Стан Вавринка с 6-1, 6-4.

В другите два ясни четвъртфинали в съревнованието съперници са Емил Руусувуори и седмият в схемата Марин Чилич, и "екзекуторът" на първата ни ракета Григор Димитров - Ботик ван де Зандсхулп, срещу Алехандро Давидович Фокина. В последния 1/4-финал 180-ият в света представител на домакините Райън Пенистън, който в първи кръг елиминира поставения под номер 1 в схемата Каспер Рууд, чака победителя от срещата между Филип Краинович и Сам Куери. /БГНЕС