Медведев и Зверев ще спорят за титлата в Торино

Защитаващият титлата си Данийл Медведев и германеца Александър Зверев ще се изправят един срещу друг в мача за титлата на Финалите на АТП в Милано, след като вчера спечелиха своите полуфинални срещи. Зверев достигна до финала на престижната надпревара на осемте най-добри в света за втори път в кариерата си, след като победи световния номер 1 Новак Джокович със 7-6 (7/4), 4-6, 6-3.

Медведев вече има девет поредни победи в престижната надпревара

В оспорван двубой, продължил близо два часа и половина, Зверев успя да се наложи в решаващия трети сет, за да нанесе втори тежък удар по Джокович, след като го победи и в полуфиналите на олимпийския турнир в Токио през лятото. 24-годишният Зверев наниза 35 уинъра за четвъртия си успех от 11 мача срещу сърбина. По този начин Джокович отново не успя да изравни рекорда на Роджър Федерер от шест титли от Финалите на АТП, като последния му успех в надпреварата е през далечната 2015 година.

Зверев надви Джокович в три сета

По-рано в събота миналогодишният шампион Медведев достигна заслужено до втори пореден финал в турнира, след като надигра категорично Каспер Рууд с 6-4, 6-2 за точно един час и 20 минути игра. Руснакът, номер 2 в световната ранглиста, се класира за спора за трофея след четвърти пореден успех, след като не сбърка в нито един от мачовете си в Червената група от съревнованието. Медведев изигра поредния си силен мач на собствен сервис, като за трети път в турнира не допусна да бъде пробит – самият той реализира три брейка за успеха, един в първия и два във втория сет. Въпреки само трите си аса за целия двубой, Медведев спечели 100% от разиграванията на второ подаване, като приключи със 17 уинъра и 14 непредизвикани грешки срещу 14-21 в графата за норвежеца. Шампионът от миналата година ще защитава титлата си във Финалите на АТП, след като през 2020 стигна до дебютен трофей от надпреварата в оспорван финал с Доминик Тийм от Австрия.

Днешният финал, който ще започне не преди 18:00 часа българско време, ще бъде 12-ти мач между Медведев и Зверев, като руснакът има предимство от 6-5 в досегашните срещи и е записал пет поредни успеха срещу германеца. По-рано тази седмица Медведев надви Зверев в три сета в мач от груповата фаза в Торино, а в началото на месеца той го победи и в полуфиналите на Мастърса в Париж.

Във финала на двойки в Торино днес от 15:30 часа един срещу друг ще се изправят Пиер-Юг Ербер/Никола Маю и Раджийв Рам/Джо Солсбъри. /БГНЕС