Медиците от Пирогов: Оставка на Кацаров, Салчев и постковид пътека

„Оставка, Кацаров”, „Пирогов не точи касата”. Такива плакати носят медиците от „Пирогов”, които излязоха на пореден протест в защита името на болницата, предаде репортер на БГНЕС.

Те за пореден ден блокираха кръстовището, близо до лечебното заведение.

„Това, което продължава и се оформя като три основни искания – незабавната оставка на г-н Кацаров, незабавната оставка на г-н Салчев и въвеждане на пътека, която да осигури лечението на пациентите с постковид синдром и лонг ковид синдром, защото има две разновидности, които са изключително тежки състояния и тези пациенти трябва да бъдат обгрижени“, каза пред журналисти д-р Камен Данов. Колкото до това как ще продължи недоволството, д-р Данов посочи, че днес протестът е пред болницата, обсъждат да се премести пред някоя от институциите, където е най-подходящо с тези искания, които остават. „Нямаме решение още какво да правим, но смятаме, че не е разумно да протестираме пред болницата“, заяви и проф. Диян Енчев. Той посочи че няма взето ясно решение и допусна, че такова ще има днес към обед или утре сутринта.

И тази сутрин се чуваха аплодисменти. „Те са за това, че успяхме да преминем заедно през едно голямо изпитание. Изпитанието на пандемията, което за съжаление далеч не е отминало и се надяваме никога да не се върнем към времето, което ние изживяхме в Пирогов, то беше много тежко време в борба за живот“, каза д-р Николай Янев.

Докато блокираха кръстовището медиците скандираха името на отстранения директор – проф. Балтов. /БГНЕС