Маурисио Почетино официално е новият мениджър на Челси

Маурисио Почетино официално е новият мениджър на Челси, съобщава официалният сайт на тима. Той ще замени Франк Лампард, който пое тима временно след уволнението на Греъм Потър през април.


Разговорите между 51-годишния специалист и столичани започнаха миналият месец, а преди две седмици бе постигнато и окончателно споразумение. Договорът на Почетино ще е до 30 юни 2026 година с опция за удължаването му за още един сезон. Той ще започне работа на 1 юли.

"Радваме се, че Маурисио ще бъде част Челси. Маурисио е треньор от световна класа с изключителен опит. Всички очакваме с нетърпение да се присъедини към нас", гласи официалното изявление на собствениците на клуба Тод Боели и Бехдад Ембали.

Последният ангажимент на Почетино беше към ПСЖ, от където той напусна миналото лято. Освен това аржентинецът е водил Тотнъм (2014-2019), Саутхемптън (2013-2014) и Еспаньол (2009-2012).

Въпреки че похарчиха над 600 милиона паунда през последните два трансферни прозореца, Челси завърши 12-и във Висшата лигта. Така клубът за първи път финишира в долната половина на класирането от 27 години насам. /БГНЕС