Маурисио Гарсес: Господ е този, който решава нещата в живота ми

На специална церемония в Пресклуб „България“ крилото на ЦСКА Маурисио Гарсес бе награден за Играч №1 на първия кръг в новото първенство в efbet лига. За първия си хеттрик при успеха на “армейците” с 3:0 над Арда Гарсес получи 11 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори. Георги Русев (ЦСКА 1948) е с 4 гласа, Бирсент Карагарен (Локомотив Пловдив) има 2 гласа, а Виктор Попов (Черно море) – 1 глас. Гарсес благодари за наградата, която е първа в неговата кариера и говори за целите, които си е поставил.

“Това е първият ми хеттрик и съм много щастлив, че отбелязах и помогнах на отбора. Това е и първата ми индивидуална награда. Надявам се да съм тук още много пъти и да вкарам отново хеттрик”, каза бразилецът след награждаването и допълни, че миналия сезон също се е раздавал, но сега резултатите започват да се виждат. Той подчерта, че напрежение съществува навсякъде, а сега е концентриран максимално да дава най-доброто от себе си. Уточни, че неговият мениджър му е предложил да дойде в България.

„Каза ми, че има много добра оферта за мен и ако искам, да прочета повече за клуба. Тогава му казах: “Брат, този, който решава нещата в живота ми, е Господ. Ако се е появила тази възможност, той е рекъл да отида там””, разказа Гарсес за идването си в ЦСКА и подчерта:

„Аптацията ми не беше лесна. Не искам да кажа, че миналия сезон не съм се раздавал, но сега работата започва да се вижда. Винаги заставам на колене и благодаря на Господ. Поставил съм си цел, но не искам да казвам каква е. Надявам се в края на сезона, това, което съм замислил, да стане“, заяви Гарсес за целите си през сезона, а относно позицията си на терена, заяви:

"Опитвам се да играя на своята си позиция, но съм готов да застана, където ви каже треньора, за да помагам на отбора", сподели още звездата на "червените". /БГНЕС