Масово тестване за COVID-19 в БСП

Няма да оставим никого без грижа, най-важното е всички да бъдат тествани, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

Тази сутрин левицата организира масово тестване на своите членове от Националния и от Градския съвет на партията. Причината е, че Янаки Стоилов е с потвърден положителен резултат за коронавирус и е настанен във Военномедицинска академия.

Стоилов е участвал в две масови партийни мероприятия – пленум на Националния съвет на “Позитано 20” на 13 юни, и заседание на Градския съвет на БСП-София.

"Бях уведомена от Янаки Стоилов в събота, че има положителен резултат за COVID-19, че влиза в болница. Веднага предприехме мерки да уведомим всички членове на Националния съвет и администрацията, които участваха в Пленума. Събота и неделя непрекъснато бяхме в контакт със щаба, те даваха указания какво да предприеме. Днес тестваме всички, участвали в това масово партийно заседание", заяви лидерът на социалистите.

Тя увери, че няма да оставят никого без грижа.

В Градския съвет на БСП също тече тестване. "За тези, които не могат да дойдат от провинцията, с щаба сме се уточнили да дадем техните имена и телефони, те ще получат обаждане от РЗИ за това къде най-близо да отидат за проби. Ще получат указания за ограничаване на контакти и всичко необходимо", посочи още Нинова.

Тя каза, че броят на заболелите създава несигурност не само за вътрешнопартийния избор, но и за работата на институциите, и на бизнеса.

"Взехме всички необходими мерки на самия Пленум - мерене на температурата на входа, маски, ръкавици. Никой друг не се е оплакал от видимите симптоми", добави Нинова.

Тя съобщи, че планират да тестваме около 60-80 души днес. "Не съм била близко до Янаки Стоилов, но бях в залата", посочи Нинова, която тепърва ще се тества за коронавирус и допълни, че все още няма информация за резултати. /БГНЕС