Мартин Стоев: Победихме с отборния ни дух

Националният отбор на България за юноши под 19 години продължава успешното си представяне на Световното първенство в Иран, като се класира за полуфинал след победа над еврошампиона Италия. Старши-треньорът Мартин Стоев изрази задоволство от отборния дух и воля на момчетата.

Селекционерът на България до 19 г. Мартин Стоев.

Много труден и тежък мач. Но ние знаехме това и се бяхме подготвили. За да спечелиш срещу Италия, трябва да си изработиш сам точките. Определено не не направихме най-добрия си мач. Важнто е, че спечелихме! Много го искахме и успяхме да го постигнем. Сервисът не ни вървеше. Имаше доста грешки и затова в средата на четвъртия гейм дадох указания да се намали риска на сервис за сметка на грешките“.

Да разчитаме повече на болкада и защита, което ни доведе до победата. Важен фактор за успеха бяха и смените. Хората, които влязоха отвън, се справиха много добре.Победихме с отборен дух, воля и голямо желание. В петия гейм имаше важен момент, в който съдиите отсъдиха наша точка за другия отбор. Но преодоляхме тази трудност, момчетата спасиха два мачбола и на свой ред надделяхме. Най-важна е победата! Сега започваме да се готвим за полуфиналния мач, в който срещаме Бразилия или Русия. Надявам се да запазим тази линия и да се борим за нова победа“, каза той.

Момчетата на Мартин Стоев надиграха европейския шампион Италия след оспорван петгейбов двубой с 3:2 (25:27, 27:25, 21:25, 31:29, 18:16) в Техеран. Успехът класира „лъвчетата“ във финалната четворка на турнира и нашите ще имат възможността да се борят за медали. Шансът за отличие идва двадесет години след последния ни успех, в който България взима бронзовите медали на Световно за юноши - отново в Иран. Загубата праща Италия да играе за разпределение на местата от пето до осмо в крайното класиране. /БГНЕС