Мартин Стоев: Момчетата имат високи цели и ги преследват

Националният отбор на България за мъже под 20 години се класира на Европейското първенство 2022 в Италия. "Лъвчетата" надиграха Нидерландия с 3:0 гейма в последния двубой от група F на надпреварата в зала „Христо Ботев“ и спечелиха турнира.

Мартин Стоев

"Първият и третият гейм бяха най-тежки, съперникът ни имаше преднина. Но можахме да отразим и геймбол. Хубаво е, че смените, които направихме, проработиха", сподели селекционерът Мартин Стоев след успеха. С хубав начален удар извадихме топка и успяхме да направим контраатака. Отборът на Нидерландия, въпреки че не е участвал досега на Европейско първенство, показа, че най-вероятно ще се класира. Явно преди две години още не са били възмъжали тези момчета. Сега определено ръстово ни превъзхождат, но аз твърдя, че нашите волейболни умения са на по-високо ниво от техните. С включването на Алекс Николов мачът щеше да е много по-различен", допълни той.

"Имаме да работим върху много неща, не са изградени още волейболистите ни. Това, което ме кара да съм доволен е, че те не се предават, нямат страх и респект от нито един съперник. Момчетата имат високи цели и ги преследват. Двоен празник е, Ерик показа как един волейболист трябва да играе в защита и посрещане. Последната топка дойде от негова защита. Опитвам се да наложа на отбора стила на игра на французите, той ми харесва най-много. Не можем да бъдем руснаци, защото нямаме техният ръст, но можем да се доближим до френския стил", каза още Стоев.

БГНЕС припомня, че вчера националният отбор на България за мъже под 20 години се класира за Европейското първенство 2022 в Италия. Момчетата на Мартин Стоев се наложиха над Нидерландия с 3:0 (27:25, 25:10, 28:26) в последния си мач от група "F" в столичната зала "Христо Ботев". Двубоят се игра пред пълни трибуни и младите "лъвове" се радваха на солидна подкрепа. България завърши с три победи от три мача, не загуби гейм и приключи като първенец в турнира, което дава директна квота за шампионата на Стария континент. /БГНЕС

Категории: