Мариса Абела: Опитах да пресъздам всяко кътче от живота на Ейми Уайнхаус

Актрисата Мариса Абела разкри, че превъплъщението в ролята на Ейми Уайнхаус в предстоящия биографичен филм е уникално.


По време на премиерата на Back to Black в Лондон на 8 април тя описа преживяването пред People.

"Наистина съм развълнувана", каза Абела. "Нямам усещането, че пея аз. Знаете ли, когато се превъплъщаваш в даден персонаж, правиш това, което трябва да направиш."

"И това е моята работа като актьор - да я пресъздам във всяко кътче от живота ѝ и да мога да разкажа историята във всеки един момент от живота ѝ", добави 27-годишната актриса.

Абела разкри и какво е научила за Уайнхаус като личност, докато е снимала филма. Уайнхаус почина от алкохолно отравяне през 2011 г. също на 27-годишна възраст.

"Искам да кажа, толкова много. Мисля, че тя беше изключителен артист, толкова автентична, един от най-невероятните поети", обясни Абела.

Феновете отправиха първи поглед към образа на Уайнхаус във филма, през януари 2023 г., когато режисьорката Сам Тейлър-Джонсън сподели в Instagram серия от снимки на Абела с характерната за Уайнхаус прическа тип "пчелна пита" и големи обеци.

В официалния синопсис на филма Back to Black е описан като "необикновена история за ранното издигане на Ейми Уайнхаус от първите ѝ дни в Камдън до създаването на революционния ѝ албум Back to Black, който катапултира Уайнхаус към световната слава".

"Разказан през очите на Ейми и вдъхновен от нейните дълбоко лични текстове, филмът изследва и обхваща многобройните пластове на емблематичния изпълнител и бурната любовна история в центъра на един от най-легендарните албуми на всички времена", гласи резюмето.

Във филма участва и звездата от " Unbroken" Джак О'Конъл, който играе бившия съпруг на покойната певица Блейк Фийлдър-Сивил.

Black to Black ще бъде пуснат по кината на 17 май в САЩ. /БГНЕС