Мъри се завръща на двойки в Куинс

Анди Мъри е на път да направи сензационно завръщане на корта, като играе на двойки в Куинс следващия месец. За последно, бившият номер 1 игра състезателен мач на Аустрелиън Оупън през януари, където бе победен още в първия кръг от Роберто Баутиста Агут, а след това обяви, че планира да спре с тениса през тази година.

Мъри се завръща на турнира в Куинс, където ще играе двойки с Фелисиано Лопес.

След като претърпя успешна операция на бедрото, трикратният шампион от турнирите на Големия шлем вероятно ще си партнира на двойки с Фелисиано Лопес в Куинс, който започва на 17 юни. Мъри, който спечели на два пъти Уимбълдън в кариерата си, се очаква да потвърди участието си в надпреварата по-късно през деня. Той бе интервюиран миналия месец от „the Telegraph“, за който призна, че вече няма опасения дали ще се играе отново тенис. „Ако не мога…Имам предвид, ако не се случи, ще бъда окей. Просто се опитваш да се справиш в тези моменти с болката. И това се отрази страшно много и на всички около теб – моят треньорски щаб и семейство, които в последно време ме виждаха в много затруднения. В последните няколко седмици, откакто започнах да се движа и да тичам повече, осъзнах кое е важно. И сега осъзнавам, че не се нуждая от тениса. Не се нуждая от тениса, за да бъда щастлив. Чувствам се щастлив и сега“.

32-годишният британец намекна за завръщане на корта, след като в събота публикува в своя Туитър видеоклип, в който тренира своя сервис и волета. Мъри може потенциално да се срещне със своя брат Джейми, който наскоро смени своя партньор на двойки Бруно Соарес с Нийл Скупски. Иронично, двукратният олимпийски шампион за последно игра двойки в турнир от ATP веригата през 2017 срещу 51-ия в света Фелисиано Лопес и сънародника му Марк Лопес. В тандем с Дан Еванс, той достигна до втория кръг на Индиън Уелс след успех с 6-3, 1-6, 10-6. /БГНЕС

Категории: